Tiedotteet

16.12.2021
Tiedote

Lahden Kokoomuksen valtuustoryhmä järjestäytyi 13.12.2021 pidetyssä kokouksessaan

Kokoomuksen valtuustoryhmä korosti valinnoissaan jatkuvuutta, yksituumaisuutta ja uudella valtuustokaudella hyvin alkaneen yhteishengen vaalimista. Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin Toni Putula. Ryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Francis McCarron ja ryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Ida Rantanen.
15.12.2021
Tiedote

Hämeen Kokoomus on jättänyt täydet listat Päijät-Hämeessä

Tammikuussa 2022 järjestettävien ensimmäisten aluevaalien ehdokasasettelu on valmis. Päijät-Hämeen listalla on 83 kokoomuksen ehdokasta – ehdokkaita on jokaisesta Päijät-Hämeen kunnasta. Päijät-Hämeessä kokoomus on teknisessä vaaliliitossa RKP:n kanssa, vaaliliitossa kokoomus asetti 83 ehdokasta ja RKP 3 ehdokasta.
22.11.2021
Tiedote

Ylimenokauden budjetti vai ryhtymisrajoitteisten jakopolitiikkaa

Valtuustoryhmän puheenjohtajan Toni Putulan puhe talousarvionn 2022. Todistamme vuodesta toiseen samanlaista näytelmää. Täällä vasemmalla puolella salia esitetään menolisäyksiä talousarvioon, aina ja joka kerta. Miten saisimme aikaan vastuullisen linjan, jossa käyttömenojen kasvua saataisiin loivennettua, mutta samalla säilytettyä hyvät palvelut? Tarvitsemme uusia avauksia, jotta veto- ja pitovoima Lahteen nousee seuraavalle tasolle. Kokoomukselle hyvä ja tavoitteellinen taloudenpito, jossa kunnianhimoisesti tavoitellaan parempaa kaupunkia on itsestäänselvyys. Mutta kaikille se ei näytä kelpaavan. Ei, vaikka se tavoite perusteltaisiin, koska syyt lienevät poliittisia.
19.11.2021
Tiedote

Lahden kokoomukselle uusi hallitus ja puheenjohtaja – hyvinvoivat lahtelaiset ja menestyvä Lahti toiminnan keskiössä

Lahden kokoomuksen syyskokouksessa 18.11.2021 keskusteltiin vilkkaasti kaupungille päätettävästä talousarviosta, alue- ja eduskuntavaaleista sekä yhteistyöstä eri toimijoiden ja sidosryhmien välillä. Vuoden 2022 puheenjohtajaksi valittiin MJD, HHJ Seija Kraft Tapionsalo.
15.11.2021
Tiedote

Lahden Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että Lahden kaupunginvaltuusto päättää laskea kunnallisen tuloveron 20,25 prosenttiin nykyisestä 20,75 prosentista eli alenema on 0,5 prosenttiyksikköä.

Kokoomuksen valtuustoryhmä haluaa erottua muista valtuustoryhmistä, jotka tuntuvat käyvän kilpajuoksua siitä, kuka syventää talousarvion alijäämää eniten. Osana muutosesitystämme kerromme maltilliset ja uskottavat keinot, joilla verotulon alenema katetaan. Kaupungin talousarvion alijäämä ei meidän ratkaisuillamme siis pienene – alijäämä tullee sen sijaan kasvamaan muiden ryhmien esityksistä menojen lisäyksiin. Veroprosentista päätetään valtuustossa tänään ja talousarviosta viikon kuluttua.
13.10.2021
Tiedote

Entisen rukoushuoneen kaava: Putulan puhe valtuustossa

Päätettävänä on entisen rukoushuoneen kaava Onnelantien, Saimaankadun sekä Oikokadun rajaamalla kulttuurihistotiallisesti arvokkaalla tontilla. Valmistelun aikana päättäjät vaativat parannuksia kaavaan sekä lisää kunnianhimoa keskustarakentamiseen.
7.9.2021
Tiedote

Konserniyhtiöiden luottamustehtävät

Kokoomuksen pyrkimyksenä on nostaa konserniyhtiöiden arvostusta ja tuoda monipuolista osaamista yhtiöiden hallituksiin. Lahden kokoomus esitti kaupunginhallituksen konserni- ja tilajaoston kokoukselle maanantaina 6.9. seuraavia henkilöitä ehdotettavaksi Lahden kaupungin konserniyhtiöiden luottamustehtäviin.
20.8.2021
Tiedote

Ylikunnalliset luottamuspaikat

Päijät-Hämeen ylikunnallisista luottamuspaikoista on puolueiden kesken saavutettu neuvottelutulos. Lahden Kokoomuksen valtuustoryhmän tiedote.
16.8.2021
Tiedote

Puhe valtuustossa

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtajan Toni Putulan pitämä puhe ensimmäisessä Lahden kaupunginvaltuustossa vuosille 2021-2025.
14.8.2021
Tiedote

Esitys luottamushenkilövalinnoista tulevaa valtuuston kokousta varten

Lahden kokoomus on valmistellut esityksen luottamushenkilövalinnoistaan kaudelle 2021–2025 tulevaa valtuuston kokousta varten. Esitys perustuu kolmen vaaleissa eniten ääniä keränneen ryhmän muodostaman teknisen vaaliliiton sopimukseen keskinäisestä paikkajaosta sekä äänestäjien tahdon kunnioittamiseen.
27.7.2021

Luottamustehtäväpaikat jaetaan Lahdessa oikeudenmukaisesti ja tehokkuutta lisäten

Lue lisää
12.5.2021

Koronan jälkeinen Suomi -avoin verkkokeskustelutilaisuus

Lue lisää
11.5.2021

Keskustelaan ikäihmisten asioista

Lue lisää
7.5.2021

Huumeiden käyttö voi olla kenen tahansa ongelma

Lue lisää
4.5.2021

Lahden Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaat 4.5.2021

Lue lisää
Näytä lisää