Tiedotteet

Lahden kokoomuksen valtuustoryhmä
25.11.2022
Tiedote

Lahden Kokoomuksen valtuustoryhmän tiedote 25.11.2022

Lahden Sosiaalidemokraatit ovat tänään ilmoittaneet irtautuvansa puolueiden yhdessä neuvotelluista ja onnistuneesti sovitusta talousarviosta vuodelle 2023. Kokoomus on sitoutunut pitämään edelleen kiinni yhteistyöstä ja yhdessä sovitusta.
Lahden kokoomuksen valtuustoryhmä
2.9.2022
Tiedote

Lahden kokoomus haluaa tasapainottaa talouden; hankinnat ja hallinto perattava kriittisesti läpi

Lahden kaupungin talousarviosta vuodelle 2023 päätetään muutaman kuukauden kuluttua. Lahden kokoomuksen tavoite on tasapainoinen talous. "Toivomme tämän tavoitteen saavan laajaa kannatusta muista ryhmistä", kommentoi Ida Rantanen, kokoomuksen valtuustoryhmän toinen varapuheenjohtaja.
16.12.2021
Tiedote

Lahden Kokoomuksen valtuustoryhmä järjestäytyi 13.12.2021 pidetyssä kokouksessaan

Kokoomuksen valtuustoryhmä korosti valinnoissaan jatkuvuutta, yksituumaisuutta ja uudella valtuustokaudella hyvin alkaneen yhteishengen vaalimista. Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin Toni Putula. Ryhmän ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Francis McCarron ja ryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Ida Rantanen.
15.12.2021
Tiedote

Hämeen Kokoomus on jättänyt täydet listat Päijät-Hämeessä

Tammikuussa 2022 järjestettävien ensimmäisten aluevaalien ehdokasasettelu on valmis. Päijät-Hämeen listalla on 83 kokoomuksen ehdokasta – ehdokkaita on jokaisesta Päijät-Hämeen kunnasta. Päijät-Hämeessä kokoomus on teknisessä vaaliliitossa RKP:n kanssa, vaaliliitossa kokoomus asetti 83 ehdokasta ja RKP 3 ehdokasta.
22.11.2021
Tiedote

Ylimenokauden budjetti vai ryhtymisrajoitteisten jakopolitiikkaa

Valtuustoryhmän puheenjohtajan Toni Putulan puhe talousarvionn 2022. Todistamme vuodesta toiseen samanlaista näytelmää. Täällä vasemmalla puolella salia esitetään menolisäyksiä talousarvioon, aina ja joka kerta. Miten saisimme aikaan vastuullisen linjan, jossa käyttömenojen kasvua saataisiin loivennettua, mutta samalla säilytettyä hyvät palvelut? Tarvitsemme uusia avauksia, jotta veto- ja pitovoima Lahteen nousee seuraavalle tasolle. Kokoomukselle hyvä ja tavoitteellinen taloudenpito, jossa kunnianhimoisesti tavoitellaan parempaa kaupunkia on itsestäänselvyys. Mutta kaikille se ei näytä kelpaavan. Ei, vaikka se tavoite perusteltaisiin, koska syyt lienevät poliittisia.
19.11.2021
Tiedote

Lahden kokoomukselle uusi hallitus ja puheenjohtaja – hyvinvoivat lahtelaiset ja menestyvä Lahti toiminnan keskiössä

Lahden kokoomuksen syyskokouksessa 18.11.2021 keskusteltiin vilkkaasti kaupungille päätettävästä talousarviosta, alue- ja eduskuntavaaleista sekä yhteistyöstä eri toimijoiden ja sidosryhmien välillä. Vuoden 2022 puheenjohtajaksi valittiin MJD, HHJ Seija Kraft Tapionsalo.
15.11.2021
Tiedote

Lahden Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että Lahden kaupunginvaltuusto päättää laskea kunnallisen tuloveron 20,25 prosenttiin nykyisestä 20,75 prosentista eli alenema on 0,5 prosenttiyksikköä.

Kokoomuksen valtuustoryhmä haluaa erottua muista valtuustoryhmistä, jotka tuntuvat käyvän kilpajuoksua siitä, kuka syventää talousarvion alijäämää eniten. Osana muutosesitystämme kerromme maltilliset ja uskottavat keinot, joilla verotulon alenema katetaan. Kaupungin talousarvion alijäämä ei meidän ratkaisuillamme siis pienene – alijäämä tullee sen sijaan kasvamaan muiden ryhmien esityksistä menojen lisäyksiin. Veroprosentista päätetään valtuustossa tänään ja talousarviosta viikon kuluttua.
13.10.2021
Tiedote

Entisen rukoushuoneen kaava: Putulan puhe valtuustossa

Päätettävänä on entisen rukoushuoneen kaava Onnelantien, Saimaankadun sekä Oikokadun rajaamalla kulttuurihistotiallisesti arvokkaalla tontilla. Valmistelun aikana päättäjät vaativat parannuksia kaavaan sekä lisää kunnianhimoa keskustarakentamiseen.
7.9.2021
Tiedote

Konserniyhtiöiden luottamustehtävät

Kokoomuksen pyrkimyksenä on nostaa konserniyhtiöiden arvostusta ja tuoda monipuolista osaamista yhtiöiden hallituksiin. Lahden kokoomus esitti kaupunginhallituksen konserni- ja tilajaoston kokoukselle maanantaina 6.9. seuraavia henkilöitä ehdotettavaksi Lahden kaupungin konserniyhtiöiden luottamustehtäviin.
20.8.2021
Tiedote

Ylikunnalliset luottamuspaikat

Päijät-Hämeen ylikunnallisista luottamuspaikoista on puolueiden kesken saavutettu neuvottelutulos. Lahden Kokoomuksen valtuustoryhmän tiedote.
16.8.2021

Puhe valtuustossa

Lue lisää
14.8.2021

Esitys luottamushenkilövalinnoista tulevaa valtuuston kokousta varten

Lue lisää
27.7.2021

Luottamustehtäväpaikat jaetaan Lahdessa oikeudenmukaisesti ja tehokkuutta lisäten

Lue lisää
12.5.2021

Koronan jälkeinen Suomi -avoin verkkokeskustelutilaisuus

Lue lisää
11.5.2021

Keskustelaan ikäihmisten asioista

Lue lisää
Näytä lisää