Tiedotteet

2.9.2022
Tiedote

Lahden kokoomus haluaa tasapainottaa talouden; hankinnat ja hallinto perattava kriittisesti läpi

Lahden kaupungin talousarviosta vuodelle 2023 päätetään muutaman kuukauden kuluttua. Lahden kokoomuksen tavoite on tasapainoinen talous. “Toivomme tämän tavoitteen saavan laajaa kannatusta muista ryhmistä“, kommentoi Ida Rantanen, kokoomuksen valtuustoryhmän toinen varapuheenjohtaja.

Viime vuosina kaupungin taloutta on tasapainotettu myymällä strategisesti vähemmän tärkeää omaisuutta. Tasapainoisen talouspolitiikan saavuttamiseksi tulee kuitenkin saada menot ja tulot tasapainoon ilman, että jatkuvasti kasvatamme lainan määrää tai tukeudumme omaisuuden myyntiin.

Lahden kokoomus haluaa käydä kaikki kaupungin toiminnot kriittisesti läpi ja selvittää hankintojen todellisen tarpeen. Esimerkiksi sivistyksen osalta ei ole järkevää leikata tuntikehyksestä tai vähentää opettajia, mutta hankinnat, palveluostot sekä hallinto vaativat kunnollista perkaamista mahdollisten turhien kuluerien karsimiseksi.

Tulojen kasvattamiseksi Lahden kokoomus aikoo jatkossakin tehdä rohkeita ja kunnianhimoisia päätöksiä, joilla lisätään kaupungin vetovoimaa myös kansainvälisesti ja kasvatetaan veropohjaa. On pidettävä huolta, että Lahdella on jatkuvasti tarjolla riittävä määrä valmiita yritystontteja erilaisiin tarpeisiin.

Nyt on tärkeää tehdä toimia, jotka vaikuttavat siihen, että lahtelaisilla on työtä, koulutusta, terveyttä ja laadukasta vapaa-aikaa”, tiivistää kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Toni Putula.

Lahden kokoomus pitää huolen, että kaupungistamme löytyy mahdollisuuksia monipuoliseen asumiseen, kouluttautumiseen ja vapaa-ajan viettoon aina lapsista vanhuksiin.

Lahden kokoomuksen valtuustoryhmä

Lahden kokoomuksen valtuustoryhmä kauden alussa.

Lisätiedot:

Toni Putula

puh +358405019796

toni.putula@gmail.com