Tiedotteet

25.11.2022
Tiedote

Lahden Kokoomuksen valtuustoryhmän tiedote 25.11.2022

Lahden kokoomuksen valtuustoryhmä

Lahden Sosiaalidemokraatit ovat tänään ilmoittaneet irtautuvansa puolueiden yhdessä neuvotelluista ja onnistuneesti sovitusta talousarviosta vuodelle 2023. Kokoomus on sitoutunut pitämään edelleen kiinni yhteistyöstä ja yhdessä sovitusta.

Erityisesti SDP:n sortuminen Vasemmiston lobbareiden painostuksessa on nöyryytys kaupunkimme yhteiselle päätöksentekomenettelylle. Kokoomus katsoo pettyneenä, kuinka kaikki mistä yhdessä ja ponnisteluja säästämättä on neuvoteltu ja sovittu, heitetään nyt roskakoriin.

Kokoomus katsoo, että valtuuston suurimman puolueen SDP:n uskottavuus on mennyt lopullisesti. Poliittinen johtajuus on hukassa ja on kysyttävä, miten on kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildenin (SD) ja neuvotteluita vetävän Minna Lampisen (SD) uskottavuuden laita, kun heidän johdollansa sovituista voidaan näin luistaa. Kuka lopulta päättää lahtelaisten asioista – vaaleissa valitut valtuutetut vai joku muu taho?

Kokoomus haluaa turvata sivistystoimen rahoituksen myös tulevina vuosina, ei vain näin eduskuntavaalien alla. Sivistyksestä ei ole leikattu kertaakaan vuoden 2017 jälkeen, eikä olla leikkaamassa nytkään, päinvastoin. Vuodelle 2023 ollaan lisäämässä menoja kymmenellä miljoonalla eurolla. Näin on menoja lisätty myös aiempina vuosina, vaikka vasemmistopuolueet muuta aina vaalikiimassaan väittävät.

Kokoomus on sivistyspuolue, joka panostaa lapsiimme, mutta näiden panostusten rinnalla kulkee myös vastuullisuus. Vastuu järkevästä taloudenpidosta, joka mahdollistaa panostukset sivistyspalveluihin myös tulevina vuosina ilman, että aina vaalien alla ulosmitataan kaikki tulevaisuuden eväät lyhytnäköisellä äänten kalastelulla.

Kokoomuksen ratkaisu säästöjen aikaansaamiseksi on järkevissä investoinneissa oppilasmääriin sopivilla kouluverkkoratkaisulla, jolloin säästöt kohdistuvat ns. seiniin ja esim. nouseviin vuokrakustannuksiin – EI opetuksen laatuun tai oppimisen tukeen.

 

Lisätiedot, Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajisto:

 

Toni Putula

040-501 9796

 

Francis McCarron

040-510 4053

 

Ida Rantanen

044-383 1065