Tiedotteet

7.5.2021
Tiedote

Huumeiden käyttö voi olla kenen tahansa ongelma

Lahden Kokoomus järjestää Facebook -live keskustelun otsikolla Huumeongelmat ja turvallisuus Lahdessa. Tapahtuma on 7.5. klo 17.15.- 18.30.

Keskustelussa ovat mukana asiantuntijat Lahden kaupungilta, Koulutuskeskus Salpauksesta ja Harjun terveydestä. Huumeongelmaa käsitellään eri näkökulmista mm. käytössä olevia tukimuotoja, viranomaisten ja läheisten näkökulmaa sekä kadulla kulkijoille näkyviä asioita.

Kuntavaaliehdokas Mia Mironoff tuo keskustelussa esille huumeiden käyttäjän läheisen näkökulman. Hän sanoo, että läheisen päihdeongelma koettelee koko lähipiiriä mutta siitä ei kannata vaieta, koska asia ei korjaannu vaikenemalla. Huumeiden käyttö voi olla kenen tahansa ongelma, pahimmillaan se on vakava päihdesairaus. Osa ihmistä pystyy nk. viihdekäyttöön ja käyttö rajoittuu siihen, mutta huumeista todella riippuvaiset tarvitsisivat hoitoa.

Mika Erka, joka on myös kuntavaaliehdokas, katsoo asiaa poliisin näkökulmasta. Päihteiden käyttö myös Lahdessa on muuttunut paljon viimeisen 20 vuoden aikana. Huumeet ovat erityisesti nuorten ongelma, josta kadulla näkyy vain jäävuoren huippu.

Tilaisuuden juontaa kaupunginhallituksen jäsen Merja Vahter. Keskustelu on nähtävissä Facebook -live tallenteena myös liven jälkeen.