Blogi

Oi Lahti

4.2.2021
Blogi

Oi Lahti

Missä on sellainen kaupunki, joka on sijainnillisesti hyvässä paikassa Suomen kartalla? Missä kaupungissa luonto on lähellä ja sen monimuotoisuus on jokaisen kaupunkilaisen saavutettavissa? Missä on hyvät harrastemahdollisuudet erilaisen liikkumiseen ja urheiluun. Missä kaupungissa koulutukseen ja sen kehittämiseen on alettu panostaa. Missä kaupungissa etäisyydet ovat lyhyet, paikasta toiseen päivittäisien asioiden hoitamiseksi. Mikään kaupunki ei ole täydellinen eikä varmaankaan missään kaikki ole tyytyväisiä. Kaupungin tarjoamat mahdollisuudet tulee ymmärtää ja ne tulee nähdä.

Lahti on kaupunkina kuitenkin yksi harvoista ns. isoista kaupungeista, joissa on todellista potentiaalia. Ja me kaupunkilaiset olemme sen merkittävin voimavara. Romaanin Tuntematon sotilas alussa luutnantti Autio opastaa nuorta vänrikkiä Kariluotoa joukkueen hyökkäämisessä: ”Älä anna pysähtyä, vaan koita yhteen menoon. Missään tapauksessa ei saa jäädä tuleen makaamaan.” Tämä voisi olla hyvä ohjenuora meille kaikille lahtelaisille. Kun asioista ajatellaan positiivisesti, niin ne vievät toivomaamme asiaa eteenpäin ja niillä on mahdollisuus toteutua. Meidän lahtelaisten on avattava silmämme ja nähtävä, miten hieno ja kehittyvä kaupunki meillä on. Paljon on tehtävää, mutta oikeilla ja pitkäjänteisillä ratkaisuilla ne ovat saavutettavissa. Keskustan oikeasuuntainen kehittäminen, palvelujen saatavuuden varmistaminen, monialaisen koulutuksen tukeminen, yrittäjyyden lisääminen ja turvallinen liikkuminen ovat avain asemassa.

Sen sijaan, että mollaamme Lahtea eri medioissa, meidän pitäisi kehua ja kertoa, mitä hyvää täällä on. Positiivinen viestintä luo positiivista virettä ja oikeanlaista kiinnostusta. Mitä enemmän Lahdesta ollaan kiinnostuttu, sitä enemmän täällä on mahdollisuus luoda kaikkea uutta kaupunkilaisten hyödyksi ja iloksi. Lahti on nyt ja tulee olemaan yksi parhaista kaupungeista elää, asua ja tehdä työtä. Me itse valitsemme joko valittaa kaikesta tai sitten nauttia ja olla ylpeitä tästä komeasta kokonaisuudesta. Sinä ja minä, jokainen meistä, voimme omalla tekemisellä olla tekemässä Lahdesta kaupunkia, josta me kaikki voimme olla ylpeitä jatkossakin. Oi Lahti on…

Tero Voutilainen

Kuntavaaliehdokas (kok.)

Ihan tavallinen lahtelainen